| 1
|
Nadat het maischen beëindigd is, en het beslag een temperatuur gekregen heeft van 78 °C, plaats de hevelfilter, of giet het beslag voorzichtig over in de filteremmer.
|
| 2
|
Leg de plastic plaat op de vloeistof
|
| 3
|
Bij de filteremmer: wacht 15 minuten
|
| 4
|
Tap ongeveer 1 liter wort af.
|
| 5
|
Indien de afgetapte wort nog troebel is, giet deze terug op de plastic plaat, die drijft op de vloeistof.
|
| 6
|
Herhaal de stappen 4 en 5 totdat de afgetapte vloeistof helder is. Bij de hevelfilter is dit ongeveer naar 2 à 3 keer. Bij de filteremmer kan dit langer duren.
|
| 7
|
Laat nu het heldere wort in de kookketel lopen
|
| 8
|
Wanneer het bostel bijna droog staat, wordt een aantal liters water van 80 °C, via de drijvende plastic plaat, over de bostel gegoten gegoten.
|
| 9
|
Herhaal stap 8 totdat de bostel voldoende is uitgewassen.
|